Suroviny
10 větších košíčku cca 15cm širokých
- 250 g měkkého nízkotučného tvarohu
- 300 ml mléka
- vanilkový pudink
- cukr moučka dle chuti (já dala 100 g)
- kakao (cca 2 polévkové lžíce)
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.
-
Formy vymažeme malým množstvím tuku, zebrování dosáhneme tak, že lžící na střed naneseme světlé těsto, poté na stejné místo (na světlé) dáme lžící tmavé těsto a takto pokračujeme až těsto bude dosahovat do cca půlky formičky (záleží na Vás, jak chcete mít bábovičky velké). Lžíci vylijeme vždy doprostřed.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 165°C cca 40 minut, špejlí píchneme do středu, zda se těsto nelepí, pokud ano, necháme ještě péci.
-
Hotové formy vyndáme a necháme nejlépe 2 hodiny vychladnout, poté opatrně vyklopíme na talířek. Po rozříznutí vypadá zebrování kouzelně. Můžeme podávat ozdobené čertvým ovocem a šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Výborně chutnají ozdobené šlehačkou a čerstvým ovocem (jahody,borůvky…)