Zebrované tvarohové košíky

45
- reklama -

Suroviny
10 větších košíčku cca 15cm širokých

250 g měkkého nízkotučného tvarohu
300 ml mléka
vanilkový pudink
cukr moučka dle chuti (já dala 100 g)
kakao (cca 2 polévkové lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.


    Zobrazit celý recept

  2. Formy vymažeme malým množstvím tuku, zebrování dosáhneme tak, že lžící na střed naneseme světlé těsto, poté na stejné místo (na světlé) dáme lžící tmavé těsto a takto pokračujeme až těsto bude dosahovat do cca půlky formičky (záleží na Vás, jak chcete mít bábovičky velké). Lžíci vylijeme vždy doprostřed.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 165°C cca 40 minut, špejlí píchneme do středu, zda se těsto nelepí, pokud ano, necháme ještě péci.

  4. Hotové formy vyndáme a necháme nejlépe 2 hodiny vychladnout, poté opatrně vyklopíme na talířek. Po rozříznutí vypadá zebrování kouzelně. Můžeme podávat ozdobené čertvým ovocem a šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Výborně chutnají ozdobené šlehačkou a čerstvým ovocem (jahody,borůvky…)