Zdravý vločkový štrúdl

94
- reklama -

Suroviny
2 záviny

400 ml bílého jogurtu
250 g ovesných vloček
4-6 jablek
2 lžíce medu nebo třtinového cukru
skořice
pokrájené oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.

  2. Vločky smícháme s jogurtem a medem.

  3. Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě „placky“ (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.

  4. Poklademe opět směsí ( můžeme si pomoci rukou vytvarovat tvar závinu, jablíčka by neměla být vidět, v mém případě je jich trošku víc, takže nějaké nějaké občas vykoukne:-D).

  5. Dáme do trouby na 30 minut při 200°C.

  6. Po dopečení je nutné zcela nechat vychladnout. Pocukrovat a máte zdravou dobrotu.

Poznámka od kuchařky

Při čekání zahlédnuto v časopise o jídle (tuším FOOD), nějak uvízlo v hlavě a nedalo mi to nezkusit.