
- reklama -
Suroviny
2 záviny
- 400 ml bílého jogurtu
- 250 g ovesných vloček
- 4-6 jablek
- 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
- skořice
- pokrájené oříšky
Postup přípravy receptu
-
Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.
-
Vločky smícháme s jogurtem a medem.
-
Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě „placky“ (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.
-
Poklademe opět směsí ( můžeme si pomoci rukou vytvarovat tvar závinu, jablíčka by neměla být vidět, v mém případě je jich trošku víc, takže nějaké nějaké občas vykoukne:-D).
-
Dáme do trouby na 30 minut při 200°C.
-
Po dopečení je nutné zcela nechat vychladnout. Pocukrovat a máte zdravou dobrotu.
Poznámka od kuchařky
Při čekání zahlédnuto v časopise o jídle (tuším FOOD), nějak uvízlo v hlavě a nedalo mi to nezkusit.
Kuchař: fazolka2009