
Suroviny
- Na spodní vrstvu:
- 2 celozrnné housky (rozemlít na strouhanku)
- 5 lžic celozrnné müsli s rozinkami
- 150 ml nízkotučného kefíru nebo podmáslí
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžíce marmelády – (lze i vynechat)
- Tvarohová vrstva:
- 1/2 kg nízkotučného tvarohu
- 3 lžičky kokosu
- 1-2 lžičky medu
- kakaový pudink
- 150 ml nízkotučného mléka
- 150 ml vody
- 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti, nemusí být)
- 1 střední jablko – nahrubo nastrouhat
- 2 lžíce borůvek či jiného ovoce
Postup přípravy receptu
-
Vše na spodní „korpus“ smícháme, vznikne hustá hmota, kterou pomocí ve vodě namočené lžíce rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem (měla jsem průměr 26 cm).
-
Potřeme dvěma lžícemi Alnatura pyré (mango nebo rakytník, samozřejmě jde nahradit normální marmeládou nebo zcela vynechat).
-
Tvaroh s kokosem a medem vyšleháme dohladka, smícháme s vychladnutým pudinkem (ve kterém jsme zároveň povařili i jablíčko). Nakonec vmícháme borůvky.
-
Rozetřeme na připravený korpus, pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem chuť na něco sladkého, ale nerada hřeším kalorickými bombami. Tak vzniknul tento recept, při kterém jsem zároveň spotřebovala staré housky a přebytečný tvaroh. V tvarohové vrstvě je med a třtinový cukr uveden jen přibližně, každý si oslaďte podle své chuti. Výsledek je skvělý, báječně chutná jak teplý, tak studený ( studený jde dobře krájet ).