
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- Korpus:
- 2 vajíčka
- 60 g pšeničné celozrnné mouky
- 40 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- Náplň:
- 1 polotučný tvaroh (250 g)
- 0,4 l polotučného mléka
- 1,5 balíčku vanilkového pudinku
- 4,5 lžíce třtinového cukru
- 3 lžičky želatiny
- 0,2 l horké vody
- hoblinky hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Z vajec a cukru našleháme pěnu, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 minut na 180°C.
-
Vyrobíme si náplň: Uvaříme hustý pudink z 0,4 l mléka, cukru a pudinku a do uvařeného ještě horkého pudinku nalijeme tvaroh a želatinu rozpuštěnou v 0,2 l vody.
-
Tuto náplň nalijem na vychladlý korpus, posypeme hoblinkami hořké čokolády a dáme chladit do lednice do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
fotky dodám zítra 🙂
Kuchař: Lena_H