- reklama -
Suroviny
na plech 35×35 cm
- 500 g červeného nebo černého rybízu (lze namíchat)
- 400 g špaldové mouky (celozrnné)
- 400 g bílého jogurtu
- 3 vejce ( z bílků sníh)
- 5 PL medu nebo sirupu
- 1 lžička skořice
- kypřící prášek (BIO 1 sáček cca 12 g)
- mléko dle potřeby cca 100 ml
- Na posyp:
- 50 g ovesné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 30 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce medu nebo sirupu
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme mouku a kypřící prášek. Přidáme jogurt, žloutky vidličkou rozkvedlané s trochou mléka a nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
Těsto nalijeme do koláčové (dortové) formy nebo na plech vyložený papírem na pečení.. -
Do jiné misky dáme ovesnou mouku i vločky, kokos, med a pořádně promícháme posyp. Trošku se sice lepí ale je výborný, nejlépe to jde v misce čechrat vidličkou.
Na těsto ve formě (plechu) rovnoměrně nasypeme rybíz (měla jsem z mrazáku) a na něj nadrobíme posyp – vidličkou po částech dáváme na rybíz. -
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut (podle trouby a výšky těsta).
Při podávání můžeme ozdobit sirupem např. datlovým.
Poznámka od kuchařky
Za recept děkuji sousedce a kamarádce Janě.
Kuchařka: Marie Svarcova