
- reklama -
Suroviny
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g pšeničné celozrnné mouky
- 100 g pohanky (lámanky)
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- 100 g pšeničné hladké
- 3 lžíce syrovátky
- 5 plátků česneku
- celý kmín
- sůl
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce octa
- sáček sušeného droždí
- 400 ml vlažné vody
Postup přípravy receptu
-
Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou potřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet) a necháme vykynout cca 1,5 hodiny.
-
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 45 minut. Potíráme během pečení slanou vodou. Já přidávám do trouby také hrnek vody. Řídíme se dle vlastní trouby.
Poznámka od kuchařky
Recept je od kamarádky, která má DP ETA – tam spustí program Sprint. Je výborný.
Kuchařka: spagetka