Zdravý chléb

83
- reklama -

Suroviny

100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pohanky (lámanky)
100 g špaldové celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké
3 lžíce syrovátky
5 plátků česneku
celý kmín
sůl
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce octa
sáček sušeného droždí
400 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou potřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet) a necháme vykynout cca 1,5 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 45 minut. Potíráme během pečení slanou vodou. Já přidávám do trouby také hrnek vody. Řídíme se dle vlastní trouby.

Poznámka od kuchařky

Recept je od kamarádky, která má DP ETA – tam spustí program Sprint. Je výborný.