
- reklama -
Suroviny
- 2 králičí stehýnka
- 200 g polévkové zeleniny (já použila mraženou Mochovskou směs)
- asi 150 g jahel
- sůl
- několik kuliček celého pepře
- nového koření
- koriandru
- celý kmín
- 2 ks bobkového listu
- špetka tymiánu
- libeček
- voda dle chtěné hustoty (asi 2,5 l)
Postup přípravy receptu
-
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min.
-
Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi 10 min.
-
Stehna vytáhneme, obereme maso a vrátíme do polévky a polévku rozmixujeme (není potřeba).
-
Pokud se nám zdá moc hustá, zředíme trochou převavřené vody nebo vývarem, případně dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Polévku jsem mixovala kvůli manželovi, protože ještě nemůže kousat, ale nutné to samozřejmě není.
Kuchařka: spagetka