
- reklama -
Suroviny
- 2 l plodů černé jeřabiny
- 1 kg krystalového cukru
- 1/2 l vína (i ovocného)
- 1/2 lžičky skořice
- 5 hřebíčků (roztlučených)
- sklenka rumu
- větší špetka Sorbanu
Postup přípravy receptu
-
Černé jeřabiny otrháme ze stopek, nekvalitní plody vyhodíme, ostatní propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Vsypeme je do kastrolu, podlijeme vínem a vaříme asi půl hodiny.
-
Pak plody trochu podrtíme, přidáme koření a cukr a povaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme Sorban proti plísním a rum. Vařící marmeládu lijeme do menších skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Černá jeřabina je velmi zdravá a léčivá na cévní choroby.
Poznámka od kuchařky
Zdroj 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně
Kuchařka: pipre








