- reklama -
Suroviny
- 300 gramů žitné mouky
- 100 gramů hladké pšeničné mouky
- 80 -100 gramů moučkového cukru
- 200 gramů Hery
- 2 žloutky
- trošku citronové kůry
- pikantní marmeláda na slepování
Postup přípravy receptu
-
Žitnou mouku a pšeničnou hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme všechno ostatní, jak je uvedeno a připravíme těsto.
-
Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme v ledničce 24 hodin uležet.
-
Uležené těsto vyjmeme z lednice, vyválíme jako linecké a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při nízké teplotě, ideálně tak 120 st., aby se nepřipékalo. Těsto se chová trošku jinak, žitná mouka je tmavší, takže pozor i na to. Doba pečení je kolem 20 až 25 minut.
-
Toto těsto jsem pekla na vánoce dříve, ještě před tím, než jsem pekla obyčejné linecké. Musí se nechat uležet, ale chuťově přijemně překvapilo a budeme opakovat.
Kuchařka: woman