Zdravější linecké

49
- reklama -

Suroviny

300 gramů žitné mouky
100 gramů hladké pšeničné mouky
80 -100 gramů moučkového cukru
200 gramů Hery
2 žloutky
trošku citronové kůry
pikantní marmeláda na slepování

Postup přípravy receptu

  1. Žitnou mouku a pšeničnou hladkou mouku prosijeme na vál, přidáme všechno ostatní, jak je uvedeno a připravíme těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie, necháme v ledničce 24 hodin uležet.

  3. Uležené těsto vyjmeme z lednice, vyválíme jako linecké a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při nízké teplotě, ideálně tak 120 st., aby se nepřipékalo. Těsto se chová trošku jinak, žitná mouka je tmavší, takže pozor i na to. Doba pečení je kolem 20 až 25 minut.

  4. Toto těsto jsem pekla na vánoce dříve, ještě před tím, než jsem pekla obyčejné linecké. Musí se nechat uležet, ale chuťově přijemně překvapilo a budeme opakovat.

Poznámka od kuchařky

http://www.woman-today.cz

Pečeme dříve, musí se rozležet!