Zdravější borůvkové muffiny

50
- reklama -

Suroviny
10 ks

Těsto:
190 g celozrnné mouky
150 g třtinového cukru
špetka soli
10 g jedlé sody
80 g oleje
1 vejce
80 ml mléka
145 g borůvek (lze nahradit např. banánem)
Posýpka (není nutná):
100 g cukru
40 g hladké mouky
55 g rozpuštěného másla
lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejte na 200°C.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a jedlou sodu.

  3. V další míse smíchejte olej, vejce, mléko a následně přidejte do mísy se sypkými surovinami a promíchejte.

  4. Do vytvořeného těsta přidejte borůvky nebo jiné ovoce, naplňtě těstem papírové košíčky vložené do plechu na muffiny a muffiny ještě můžete posypat posýpkou, kterou si vytvoříte z cukru, mouky, másla a skořice.

  5. Pečte asi 20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept mám z americké stránky a lehce jsem si ho poupravila. V těstě byla původně hladká mouka a bílý cukr. Mouku jsem nahradila žitnou celozrnnou, protože pšeničná celozrnná doma nebyla. 🙂