
- reklama -
Suroviny
40 porcí
- 250 ml vody
- 100 g mletých vloček
- 4 lžičky medu
- 75 g arašídů (nesolených)
- 175 g sušeného ovoce (rozinky, brusinky, nakrájené datle)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kaši a to tak, že dáme do hrnečku 250 ml vody, v ní rozpustíme med. Až se med rozpustí, nasypeme do vody rozemleté vločky a uvaříme hustou kaši.
-
Do kaše přisypeme arašídy a sušené ovoce, smícháme.
-
Plech vyložíme pečícím papírem a začneme dělat hrudky, které malinko rozplácneme.
-
Takto připravené marokánky budeme péct 20 minut na 180°C.
Poznámka od kuchařky
Marokánky mají výtečnou chuť, můžete je ještě lehce postříkat hořkou čokoládou nebo jednu stranu marokánky namočit do čokolády. Sušené ovoce můžete nahradit i ovocem kandovaným.
Kuchařka: Lea012









