
- reklama -
Suroviny
- Karbanátky:
- 500 g mletého krůtího masa
- 250 g krůtích jater
- velká mrkev
- kousek pórku
- 5 žampionů
- 2 lžíce zakysané smetany
- vajíčko
- strouhanka dle potřeby
- Pórková omáčka:
- pórek
- párek
- Solamyl
- voda
Postup přípravy receptu
-
Karbanátky: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenými játry, nastrouhanou mrkví, nakrájeným pórkem a žampiony na kostičky.
-
Přimícháme smetanu, vajíčko a strouhanku. Děláme malé placičky a paříme asi 30 minut.
-
Omáčka: Osmažíme nakrájený párek a pórek, zalijeme vodou a podusíme, zahustíme solamylem.
Poznámka od kuchařky
Karbanátky jdou dělat i smažené … je to také moc dobré a když se udělají malinké, tak nebudou ani tak nasáklé olejem. Jenom jsem je zkoušela smažit bez těch jater.
Kuchař: hanisska