
- reklama -
Suroviny
Cca 60-70 kusů
- 100 g slunečnicových semínek
- 40 g krupicového cukru
- 220 g hladké mouky
- 1 žloutek
- 130 g másla
- 30 g Hery
- špetka soli
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
-
V sáčku podrtíme semínka a smícháme s cukrem. Nasypeme do mísy s moukou, nakrájeným měkkým máslem, herou, žloutkem smíchaným se solí a zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočívat 1 hodinu.
-
Těsto vytažené z lednice prohněteme, aby se uvolnilo a potě z něj uždibujeme drobné kousky, které vyválíme na krátké ,,hady“ a zakroutíme do klasického rohlíčkovitého tvaru. Rohlíčky pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
-
Vložíme do trouby nahřáté na 165°C a pečeme dozlatova. Po upečení necháme asi minutu na plechu, poté obalujeme v cukru moučka.
Poznámka od kuchařky
V původním receptu se těsto válí a poté krájí na trojuhelníky a stáčí jako croissanty, ale i když je ručně vytvarujete, budou skvělé
Kuchařka: RozaCanCook