- reklama -
Suroviny
- 100 g medvědího česneku
- 100 g hlívy ústřičné
- 1 měkký tavený sýr
- kousíček Nivy
- 2 větší brambory
- 1/3 brokolice
- 3 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- kousek másla
- zeleninový vývar
- 100 ml šlehačky
- 1 lžička Vegety
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a česnek si nakrájíme nadrobno a na másle osmažíme, zalijeme zeleninovým vývarem. Do polévky přidáme oloupané a na drobno nakrájené brambory, nasekaný medvědí česnek, nakrájenou hlívu ústřičnou, brokolici a vaříme.
-
Pak dáme ještě nadrobenou nivu, tavený sýr na kousky, opepříme, dáme Vegetu, dosolíme a úplně ke konci zalijeme šlehačkou a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Z polévky musíme být zdraví, je tam medvědí česnek, hlíva a za zeleninu brokolice a už to samo o sobě je plný talíř zdravíčka a dokonce si na ní pochutnáme!
Kuchařka: Bibinka