Zdobení vánočního cukroví

282
- reklama -

Suroviny

Čokoládová poleva
poleva (bílková)

Postup přípravy receptu

  1. Ke zdobení vánočního cukroví (linecké a perníčky) používám tubičku od barviček na sklo. Tubičku jsem samozřejmě pečlivě vymyla.


    Zobrazit celý recept

  2. Tubičku pomocí malé lžičky naplním polevou a pohodlně zdobím cukroví. Čokoládová poleva jde trochu hůře vymýt, proto je lepší, když máte jednu tubičku na čokoládovou a jednu na bílkovou polevu. Ale stačí i jedna. Když vám čokoládová poleva v tubičce trochu vystydne, stačí dát na 10vteřin do mikrovlnky a hned je zase tekutá.

  3. V perníkových hvězdičkách je dírka na mašličku, aby se daly pověsit na stromeček. Jako „vykrajovátko“ posloužilo silnější brčko, kterým jdou dírky dobře vykrojit ze syrového těsta ještě před pečením.