- reklama -
Suroviny
- Čokoládová poleva
- poleva (bílková)
Postup přípravy receptu
-
Ke zdobení vánočního cukroví (linecké a perníčky) používám tubičku od barviček na sklo. Tubičku jsem samozřejmě pečlivě vymyla.
-
Tubičku pomocí malé lžičky naplním polevou a pohodlně zdobím cukroví. Čokoládová poleva jde trochu hůře vymýt, proto je lepší, když máte jednu tubičku na čokoládovou a jednu na bílkovou polevu. Ale stačí i jedna. Když vám čokoládová poleva v tubičce trochu vystydne, stačí dát na 10vteřin do mikrovlnky a hned je zase tekutá.
-
V perníkových hvězdičkách je dírka na mašličku, aby se daly pověsit na stromeček. Jako „vykrajovátko“ posloužilo silnější brčko, kterým jdou dírky dobře vykrojit ze syrového těsta ještě před pečením.
Kuchařka: VOKINA