Zdobené smrčky

46
- reklama -

Suroviny

Těsto:
430 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
140 g mletých vlašských ořechů
300 g másla
2 žloutky
strouhaná kůra z 1 citronu
Dokončení:
máslový krém
čokoládové pecičky k zapečení
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyválíme plát a vykrajujeme stromečky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
    Polovinu stromečků potřeme žloutky a ozdobíme pecičkami.

  3. Ve středně vyhráté troubě upečeme.

  4. Po vychladnutí slepujeme máslovým krémem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Hlelenčino pečení Vánoční kouzlení