Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní

431
- reklama -

Suroviny
3 porce

370 g mletého hovězího masa
1 jarní cibulka
5 stroužků česneku
1-2 konzervy krájených rajčat
sůl, kajenský pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Pánvičku nasucho rozpálíme. Vložíme na ni mleté maso a necháme prudce orestovat ze všech stran.


    Zobrazit celý recept

  2. Když se maso zatáhne a tuk vydusí, přidáme rozmačkaný česnek, pořádně promícháme, aby se krásně provoněl s masem a za stálého míchání necháme 1-2 minuty propéct.

  3. Přidáme nakrájená rajčata včetně šťávy, promícháme a dusíme, než je maso měkké. V případě potřeby přilijeme vodu. Průběžne promícháváme.

  4. Ochutíme solí, kajenským pepřem a těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

  5. Podáváme s rýží nebo těstovinami (špagetami).

Poznámka od kuchařky

Mleté maso opékám na suché pánvičce, samo pustí tuk, tak to pak ve výsledku nebude tak mastné.

Rajčata si každý dá podle své chuti.

Kajenský pepř dodá jídlu pikantnost, výsledná chuť je pak vynikající.

Našla jsem více receptů, kde se zbruf dělá z vepřového masa, na cibuli, dává se na špagety a sype sýrem.

Já ho dělávám z hovězího masa a s rýží je to výborná kombinace.