Zbojnická směs nejen na špagety

111
- reklama -

Suroviny
cca 7 skleniček 3dcl

2 kg rajčat
1 kg čerstvých paprik
5 feferonek – nemusí být
1 palice česneku
3 dcl olej
2 dcl ocet
2 lžíce soli
100 g cukr

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny umeleme na masovém mlýnku, přidáme olej, ocet, sůl a cukr a vaříme 45 minut. Pokud chceme mít směs hustější, vaříme déle, já vařila 2 hodiny.

  2. Směsí naplníme skleničky 0,3 dcl a sterilizujeme 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si přivezla z Egypta od paní z Berouna. Vždycky, když jsme v kolečku seděly s ženskýma v moři, předávaly jsme si recepty :-).

Směs můžeme přidat ke špagetám na základ z mletého masa, ale skvělá je také na topinkách.