
- reklama -
Suroviny
cca 7 skleniček 3dcl
- 2 kg rajčat
- 1 kg čerstvých paprik
- 5 feferonek – nemusí být
- 1 palice česneku
- 3 dcl olej
- 2 dcl ocet
- 2 lžíce soli
- 100 g cukr
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny umeleme na masovém mlýnku, přidáme olej, ocet, sůl a cukr a vaříme 45 minut. Pokud chceme mít směs hustější, vaříme déle, já vařila 2 hodiny.
-
Směsí naplníme skleničky 0,3 dcl a sterilizujeme 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si přivezla z Egypta od paní z Berouna. Vždycky, když jsme v kolečku seděly s ženskýma v moři, předávaly jsme si recepty :-).
Směs můžeme přidat ke špagetám na základ z mletého masa, ale skvělá je také na topinkách.
Kuchařka: JanaDorazinova