Zázvorový sirup pro posílení imunity při nachlazení

40
- reklama -

Suroviny

kořen zázvoru
citron
med případně cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. I se šťávou, kterou pustil, ho přendáme do sklenice. Zalijeme šťávou vymačkanou z 1-2 citronů. Osladíme tekutým medem, případně cukrem. Uzavřeme a necháme 1 hodinu uležet.

  3. Poté promícháme a uložíme do lednice.

  4. Před použitím vždy jen pomocí lžíce odebereme tekutou část (sirup), který podáváme samotný, nebo do čaje 3 x denně.

  5. Když ve sklenici zbyde jen téměř suchý zázvor, můžeme z něho přidáním citronu a sladidla připravit další sirup.

Poznámka od kuchařky

O vhodnosti medu při nachlazení se vedou dlouhé spory, někdo tvrdí, že je prospěšný, někdo, že zahleňuje. Tak ať si každý vybere to, co mu vyhovuje.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.