Zázvorový punč (protichřipkový :-)

53
- reklama -

Suroviny

3 lžičky sypaného černého čaje
kousek (asi 3 cm) kořene zázvoru
200 ml rumu
200 ml červeného vína
4 lžičky medu
1 pomeranč (4 plátky + šťáva)
cukr krystal na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Černý čaj zalijeme 600 ml vroucí vody a 5 minut necháme louhovat. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemno. Z dužiny vymačkáme šťávu. Vylouhovaný čaj přecedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme rum, víno, několik kapek zázvorové šťávy a med. Směs zahřejeme (nevaříme). Okraje šálků navlhčíme pomerančovou šťávou a ponoříme do mističky s cukrem. Hrnky opatrně naplníme horkým punčem a dozdobíme.