- reklama -
Suroviny
- 3 lžičky sypaného černého čaje
- kousek (asi 3 cm) kořene zázvoru
- 200 ml rumu
- 200 ml červeného vína
- 4 lžičky medu
- 1 pomeranč (4 plátky + šťáva)
- cukr krystal na dozdobení
Postup přípravy receptu
-
Černý čaj zalijeme 600 ml vroucí vody a 5 minut necháme louhovat. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemno. Z dužiny vymačkáme šťávu. Vylouhovaný čaj přecedíme.
-
Přidáme rum, víno, několik kapek zázvorové šťávy a med. Směs zahřejeme (nevaříme). Okraje šálků navlhčíme pomerančovou šťávou a ponoříme do mističky s cukrem. Hrnky opatrně naplníme horkým punčem a dozdobíme.
Kuchař: kedlubna