
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g koňského masa (může být hovězí)
- 100 g anglické slaniny
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 neúplně plná lžíce zázvoru (nebo kus čerstvého)
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- malé množství sádla (nebo olej)
- sůl
- kdo rád ostré, dá feferonku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na měsíčky, v „papiňáku“ si osmažíme cibulku na sádle dohněda, přidáme maso, dost osmažíme až se začne téměř připalovat, zalijeme vodou, jen tak, aby byla zároveň s masem, „papiňák“ zavřeme a necháme dusit 1 hodinu.
-
Po otevření hrnce přidáme kmín, zázvor, osolíme dle chuti a vaříme dál 15 minut,nebo až se voda vydusí, přidáme papriku, necháme jí zpěnit a zalijeme vodou.
-
V hrnku si rozmícháme mouku v malém množství vody, guláš zahustíme a ještě povaříme.
Poznámka od kuchařky
Zázvor, který máme hodně rádi, nemohl jinak skončit, než v masové omáčce, jako příloha byly zbytky těstovin, kolínka a nalámané špagety. Já jsem ještě dala nakrájenou zelenou část cibule.
Kuchařka: Bibinka