Zázvorový chutný bůček s hlívou a kedlubnou

43
- reklama -

Suroviny
4 porce

libovější bůček (dá se použít jiné trochu prorostlé vepřové maso)
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lahůdkové cibulky
1 větší kedlubna
hlíva ústřičná(kolik kdo chce)
1 lžička zázvoru
štipec drceného kmínu
1 lžíce směsi na vepřovou pečeni
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky a osmažíme, pak přidáme maso nakrájené na kostky které zprvu opečeme dost, pak zalijeme vodou, přidáme zázvor, kmín, směs na vepřovou pečeni a dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso poloměkké tak přidáme kedlubnu, nakrájenou na špalíčky, hlívu na kousky a lahůdkovou cibulku bílou část-zelenou nakrájíme na přílohu.

  3. Pokud je třeba ještě dolijeme vodou, aby bylo dost šťávy, dosolíme a zahustíme tím, čím jste zvyklí (solamyl,mouka,jíška,dala jsem trochu instantní jíšky), necháme převařit a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

U nás je velmi oblíbená hlíva a rádi máme pod maso zázvor, tyto chutě jsem spojila navíc kedlubnou a vyšlo z toho tak dobré jídlo, že jsem byla překvapená sama! Jako přílohu můžeme použít to, co máme rádi-u nás byly šťouchané brambory se zelenou částí lahůdkové cibulky.