- reklama -
Suroviny
10 porcí
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- 70 g bezmléčného margarínu (Vita Dor) nebo veganské máslo
- 100 g fruktózy
- 2 KL fruktózové vanilky
- rumové aroma
- 1 PL medu
- 1 KL sody
- 1 vrchovatá KL hrašky
- 3-5 PL rostlinného mléka
- 1 KL mletého zázvoru vrchovatá
- rovná KL sušené citronové kůry
- Poleva:
- 1 PL fruktózového cukru
- pár kapek citronové šťávy
- lískové nebo jiné ořechy na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Klasicky zpracuji na vále suroviny v těsto, nechám rozležet hodinu a víc v chladu, na vále prohnětu, vyválím silnější – 5 mm plát. Vykrajuji tvary, peču na pečicím papíru 170°C do zezlátnutí, cca 10-15 minut.
-
Po upečení ozdobím půlkou lískového oříšku přilepenou polevou, utřenou z fruktózy a citronové šťávy.
Kuchařka: Taevita