Zázvorové kuře přelité marinádou

67
- reklama -

Suroviny
2 porce

Pro dva:
2 kuřecí stehna
2 kuřecí křídla bez špičky
sušený zázvor
bylinky co máme rádi
grilovací koření
stroužky česneku
kousek másla na vymazání pekáče
200 ml kuřecího vývaru
sůl
Marináda:
50 ml sójové omáčky
1 lžička medu
1-2 cm čerstvého zázvoru
Příloha:
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymažeme máslem, dáme očištěné a na plátky nakrájené brambory, na ně dáme česnek na plátky, posypeme grilovacím kořením, posypeme sušeným zázvorem a kdo chce může osolit.

  2. Do hrnku uděláme marinádu, umícháme si sójovou omáčku s medem a nastrouhaným zázvorem.

  3. Naporcované a osolené kuře naskládáme na okořeněné brambory, maso potřeme marinádou a zbytek přelijeme.

  4. Na dno nalijeme trošku vody a dáme přikryté péct na 45 minut a dopečeme odkryté.

Poznámka od kuchařky

Trochu podobný recept jsem zahlédla na zahraničních stránkách a téměř celý jsem ho změnila k naší chuti a pochutnali jsme si.

Omlouvám se za fotky, trošku jsem pečení přehnala a je to vidět!