
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Pro dva:
- 2 kuřecí stehna
- 2 kuřecí křídla bez špičky
- sušený zázvor
- bylinky co máme rádi
- grilovací koření
- stroužky česneku
- kousek másla na vymazání pekáče
- 200 ml kuřecího vývaru
- sůl
- Marináda:
- 50 ml sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1-2 cm čerstvého zázvoru
- Příloha:
- brambory
Postup přípravy receptu
-
Pekáček si vymažeme máslem, dáme očištěné a na plátky nakrájené brambory, na ně dáme česnek na plátky, posypeme grilovacím kořením, posypeme sušeným zázvorem a kdo chce může osolit.
-
Do hrnku uděláme marinádu, umícháme si sójovou omáčku s medem a nastrouhaným zázvorem.
-
Naporcované a osolené kuře naskládáme na okořeněné brambory, maso potřeme marinádou a zbytek přelijeme.
-
Na dno nalijeme trošku vody a dáme přikryté péct na 45 minut a dopečeme odkryté.
Poznámka od kuchařky
Trochu podobný recept jsem zahlédla na zahraničních stránkách a téměř celý jsem ho změnila k naší chuti a pochutnali jsme si.
Omlouvám se za fotky, trošku jsem pečení přehnala a je to vidět!
Kuchařka: Bibinka