Zázvorová vepřová plec s nivou a zakysanou smetanou

56
- reklama -

Suroviny
6 porcí

800 g vepřové plece
2 cibule
1 rajče
1 paprika
1 menší kedlubna
kousek Nivy
malá hrst pažitky
4 lžíce zakysané smetany
sušený zázvor
1/2 zeleninového vývaru
Solamyl
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nařežeme na plátky, naklepeme je jen sevřenou dlaní, osolíme, dost posypeme zázvorem a obalíme v Solamylu, rychle opečeme z obou stran a vyndáme je na talíř. Cibuli si nakrájíme na proužky, osmahneme jí dorůžova na oleji, kde jsme opékali maso zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, povaříme, vrátíme maso a dusíme téměř do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájíme si rajče, papriku, kedlubnu na malé kousky, nasekanou pažitku a přidáme k masu dusit tak na 15 – 20 minut. Na konci si přidáme nastrouhanou nivu, zakysanou smetanu, promícháme, povaříme a můžeme si jít pochutnávat.

Poznámka od kuchařky

Ráda zkouším různá spojení jak koření, tak zeleniny a zatím mě to nezradilo a vše bylo mňamózní-teda u nás, každý to nemusí, Co lidí, tolik chutí!