Zázvorová kolečka

48
- reklama -

Suroviny
přibližně 2 plechy

Těsto:
125 g sirupu
50 g cukru
1/2 vejce
30 g na malé kousky nakrájeného zázvoru (čerstvý nebo kandovaný)
zarovnaná lžička mletého kmínu
200 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva (6 g)
Na potření:
1/2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme cukr se sirupem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přimixujeme zázvor a kmín.

  3. Smícháme mouku s práškem do pečiva. Víc než polovinu mouky vmícháme do těsta – zbytek musíme zapracovat ručně.

  4. Utvoříme válečky o průměru 2-3 cm. Zabalíme je do potravinářské folie a doladíme tvar.

  5. Válečky necháme přes noc v lednici.

  6. Další den krájíme na kolečka silná 1 cm, která klademe na plech s pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 190-200°C 10-15 minut, (dokud okraje mírně nezezlátnou). Kolečka necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Kolečka se vejdou na jeden plech, ale jelikož se hodně roztečou, je lepší je dát na 2 plechy. Kdo má rád výraznější chuť zázvoru, může přidat i špetku mletého.

Těsto vám může připadat nekompaktní, ale není třeba nic přidávat.

Upečená kolečka mají být vláčná.