
- reklama -
Suroviny
3 plechy
- 280 g hladké mouky
- 280 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 1 lžička mletého zázvoru
- trochu citronové šťávy
- na špičku kulatého nože cukrářského droždí amonia ( mají v potravinách nebo v drogériích)
Postup přípravy receptu
-
Cukr, žloutky, vejce, citronovou šťávu a zázvor třeme v misce 15 minut, až směs zesvětlá (asi by šlo použít šlehač, ale dělám to postaru). Ke konci míchání přidáme amonium a nakonec téměř všechnu mouku. Zbytek mouky si dáme na vál a do ní vyklopíme těsto z misky. Dobře propracujeme a vyválíme trochu silnější – asi na 3-4 mm.Formičkou vykrajujeme zázvorkové tvary (vypadají jako zubatá kost).
-
Klademe na mírně pomaštěný plech. Necháme 24 hodin odpočinout.
-
Poté pečeme v mírné troubě do růžova. Prochladlé sundáváme z plechu.
Poznámka od kuchařky
Tyto zázvorky s amoniem mají po „naskočení“ v troubě uvnitř dutinku, což zázvorky s pr.do peč. postrádají. Letos je na ně už pozdě, potřebují 3týdny uležet.
Kuchařka: new dawn









