Zázvorky – starý recept

119
- reklama -

Suroviny
3 plechy

280 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vejce
1 lžička mletého zázvoru
trochu citronové šťávy
na špičku kulatého nože cukrářského droždí amonia ( mají v potravinách nebo v drogériích)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, vejce, citronovou šťávu a zázvor třeme v misce 15 minut, až směs zesvětlá (asi by šlo použít šlehač, ale dělám to postaru). Ke konci míchání přidáme amonium a nakonec téměř všechnu mouku. Zbytek mouky si dáme na vál a do ní vyklopíme těsto z misky. Dobře propracujeme a vyválíme trochu silnější – asi na 3-4 mm.Formičkou vykrajujeme zázvorkové tvary (vypadají jako zubatá kost).

  2. Klademe na mírně pomaštěný plech. Necháme 24 hodin odpočinout.

  3. Poté pečeme v mírné troubě do růžova. Prochladlé sundáváme z plechu.

Poznámka od kuchařky

Tyto zázvorky s amoniem mají po „naskočení“ v troubě uvnitř dutinku, což zázvorky s pr.do peč. postrádají. Letos je na ně už pozdě, potřebují 3týdny uležet.