
- reklama -
Suroviny
- 120 ml vody
- 70 g cukru
- 21 g droždí
- 1 vejce
- špetka soli
- 40 g másla (i Hery)
- 350 g hladké mouky
- Náplň:
- maková
- ořechová
- tvarohová
- šiml
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké (máslo buď rozpustit, nebo – pokud má pekárna předehřev, dát na dno krájené na lístky), zapnout program Těsto.
-
Hotové znovu propracovat, nakrájet na malé kousky a ty plnit různýma nádivkama jako koláčky. Skládat je do pekárny na sebe, mezi sebou NEMASTIT. Nechat vykynout a upéct.
-
Je samozřejmě možné upéct i v bábovkové formě.
Poznámka od kuchařky
Při krájení je pak v každém kousku několik druhů náplní.
Kuchařka: cathleen