- reklama -
Suroviny
- Pečená zelenina:
- pórek
- cuketa
- bílá paprika
- česnek
- fenykl
- rozmarýn
- olej
- sůl
- koření podle chuti
- quinoa (červená)
- rýžový papír
- hrst strouhánky
- 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Včera k obědu bylo krůtí křídlo, pečené v zelenině (viz nahoře) a guinoa. Ta se musí před vařením důkladně propláchnout na hustém sítu horkou vodou, aby se vyplavily saponiny a nebyla hořká. Potom se uvaří v dvojnásobném množství osolené vody – cca 15 minut.
-
Zbylou zeleninu (nebo za tím účelem upečenou) promícháte s uvařenou quinoou, trošku zahustíte strouhánkou (možná by šel i syrový kuskus) a naplníte lehce namočený rýžový papír.
-
Zabalené závitky dáte na plech, vyložený pečícím papírem a potřete rozpuštěným máslem. Pečete asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C.
Kuchařka: hosta