- reklama -
Suroviny
1 porce
- 4 čerstvé vyloupané a očištěné krevety
- 2 ks rýžového papíru
- 50 g okurky bez semínek
- 40 g oloupané mrkve
- Zálivka:
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- lehce najemno nasekaného chilli
- 3 lísky máty, najemno nakrájené
- špetka sušené citronové trávy
- na dokončení bílá a černá sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm.
-
Suroviny na zálivku prošlehejte v misce.
-
Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte a vložte do studené vody, nechte okapat. Poté krevety vložte do marinády alespoň na 5 minut. Krevety vyjměte a v marinádě obalte zeleninu.
-
Rýžový papír nechte změknout v teplé vodě. Poté jej vyjměte a doprostřed položte dvě krevety, vedle srovnejte trochu zeleniny a zabalte – boční okraje přehněte přes náplň a sviňte do ruličky.
-
Na talíři posypte rolky sezamovými semínky a můžete přidat zbylou marinovanou zeleninu.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty na: http://www.vareniste.cz/
Kuchařka: Vareniste.cz