
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1. náplň:
- 200 g mletého libového vepřového masa
- 1 vejce
- 1/2 pórek (drobně nakrájený)
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- sójová omáčka
- jarní cibulky nebo zbytek pórku (na zabalení)
- nebo 2. náplň:
- dušená zelenina
- sójová omáčka
- krabí tyčinky (na zabalení)
- 1 balení rýžového papíru
Postup přípravy receptu
-
Maso promíchejte s ostatními ingrediencemi a tepelně upravte na pánvi. Zbylou polovinu pórku nakrájejte na špalíčky.
-
Namočte prkénko, položte na něj rýžovou placičku, lehce potřete vodou. Položte lžičku náplně a špalíček pórku, zahněte strany ke středu, aby náplň nevypadla a zatočte do závitku. Hotové závitky prudce osmažte ze všech stran na oleji. Můžete podávat s nějakou pikantní omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Pro začátečníky doporučuju dávat rýžový papír ve dvou vrstvách.
Kuchařka: zizala