Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

1. náplň:
200 g mletého libového vepřového masa
1 vejce
1/2 pórek (drobně nakrájený)
sůl
pepř
mletý kmín
sójová omáčka
jarní cibulky nebo zbytek pórku (na zabalení)
nebo 2. náplň:
dušená zelenina
sójová omáčka
krabí tyčinky (na zabalení)
1 balení rýžového papíru

Postup přípravy receptu

  1. Maso promíchejte s ostatními ingrediencemi a tepelně upravte na pánvi. Zbylou polovinu pórku nakrájejte na špalíčky.

  2. Namočte prkénko, položte na něj rýžovou placičku, lehce potřete vodou. Položte lžičku náplně a špalíček pórku, zahněte strany ke středu, aby náplň nevypadla a zatočte do závitku. Hotové závitky prudce osmažte ze všech stran na oleji. Můžete podávat s nějakou pikantní omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Pro začátečníky doporučuju dávat rýžový papír ve dvou vrstvách.