Závitky z panenky ve slaninovém župánku

34
- reklama -

Suroviny
4 porce

400-600 g vepřové panenky
4 porce brambor (co nejmenší velikosti)
200 g tenkých plátků anglické slaniny
zelené fazolky překrájené na poloviny
mletá sladká paprika
granulovaný česnek
1 palička česneku
olivový olej
čerstvá bazalka
pepř
sůl
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem.

  3. Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem.

  4. Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou).

  5. Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.

  6. Pečeme 30-35 minut.

  7. Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.