Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH

106
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hovězího mletého masa
2 větší cibule
2 stroužky česneku
salám nebo jiné uzeniny
1 vejce natvrdo
trochu tvrdého sýra
1 kapie
1 kyselá okurka
4 sušená rajčata
plnotučná hořčice
1 hustá zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
strouhanka dle potřeby
masox -nemusí být
trošku mouky na podsyp
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat.

  2. Dáme si na podložku trochu mouky, z masa vytvoříme placky, potřeme je hořčicí a naskládáme náplň: 1/4 okurky, 1/4 sýra, 1/4 vajíčka, 1 sušené rajče, kousek uzeniny, proužek kapie a vypracujeme větší šišky (jako ptáčky), trochu je vyválíme v mouce a naskládáme do PH.

  3. Cibule nakrájíme na půlměsíčky, česnek nasekáme na malé kousky, přidáme k závitkům, zalijeme vodou, nebo vývarem z masoxu a do nastávající omáčky můžeme přidat kapii na proužky, závitky mohou trochu koukat z tekutiny, ještě přidáme 1 lžíci hořčice a dáme pomalit na maximum na 3 hodiny.

  4. Po 2 hodinách můžeme přidat sůl, pokud máme málo slané a zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně, kterou naředíme trochu vodou, aby nám to teklo. Omáčka musí dosahovat nad závitky, které budou potopené a dovaříme další hodinu.

Poznámka od kuchařky

Už jsme dlouho neměli závitky, nebo roládu a byla na to chuť a doma žádné vhodné maso, tak jsem to vyřešila mletým a chuťové buňky se velice uspokojily. Každý si může náplň zvolit sám, co má rád a s tou zakysankou to mělo šmrnc.