
Suroviny
- Kysané zelné listy
- kysané zelí
- mleté maso
- česnek
- mletý pepř
- drcený kmín
- sůl
- vajíčko
- strouhanka
- cibule
- anglická slanina
- šunka (měkký salám)
- uzený sýr
- sádlo
- voda na podlévání
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky (viz foto).
-
Z mletého masa vytvoříme placky, položíme na ně šunku se sýrem, uzavřeme a zabalíme do zelného listu.
-
Na sádle restujeme anglickou s cibulí, odstavíme a posypeme kysaným zelím. Na tuto vrstvu klademe zelné závitky, podlijeme teplou vodou, vložíme do rozpálené trouby (cca 200 stupňů) a za občasného podlévání a polévání pečeme zhruba 70-90 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento recept dělávám dvakrát ročně. Když nově naložené zelí je prokvašené a pak když doberu zelí z listů ze dna zeláku.
Pro nové „toprecepťáky“ vkládám link na postup při přípravě mletého masa: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/