Závitky z kysaných zelných listů

144
- reklama -

Suroviny

Kysané zelné listy
kysané zelí
mleté maso
česnek
mletý pepř
drcený kmín
sůl
vajíčko
strouhanka
cibule
anglická slanina
šunka (měkký salám)
uzený sýr
sádlo
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky (viz foto).

  2. Z mletého masa vytvoříme placky, položíme na ně šunku se sýrem, uzavřeme a zabalíme do zelného listu.

  3. Na sádle restujeme anglickou s cibulí, odstavíme a posypeme kysaným zelím. Na tuto vrstvu klademe zelné závitky, podlijeme teplou vodou, vložíme do rozpálené trouby (cca 200 stupňů) a za občasného podlévání a polévání pečeme zhruba 70-90 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento recept dělávám dvakrát ročně. Když nově naložené zelí je prokvašené a pak když doberu zelí z listů ze dna zeláku.

Pro nové „toprecepťáky“ vkládám link na postup při přípravě mletého masa: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/