
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 5 plátků krkovice či kuřecích řízků
- 3 PL suga
- 5 chilli papriček
- 1 mozzarella
- špek
- koření dle vlastní chuti
- sůl
- pepř
- 1/2 cibule
- 3 střední žampiony
- vývar
- mouka
- sójová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Plátek krkovice či kuřecí prso nařízneme a naklepeme, potřeme sugem (okořeněný rajský protlak solí, pepřem, česnekem, oregánem), okořeníme a položíme na něj na hranolky mozzarellu (1-2 kousky), špek a jednu delší celou chilli papričku.
-
Uděláme závitky, zastříkneme sójovou omáčkou, zaprášíme moukou a vkládáme do předem připraveného, vymazaného pekáčku sádlem, okořeníme, posypeme na jemno nakrájenou cibulkou a na plátky žampiony.
-
Podlijeme, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 220°C cca 40 minut, pak odkryjeme, zapečeme cca 10 minut a šťávu zredukujeme do požadovaného množství a hustoty.
Kuchař: krkovicka.x









