Suroviny
- 2 vepřové řízky
- 12 lístků šalvěje
- pršut nebo sušená šunka
- 3 jarní cibulky
- 100 ml suchého cherry nebo bílého vína
- 100 ml vývaru
- čerstvé pappardelle
- máslo
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Řízky rozkrojíme ještě tak, abychom měli z každého dva tenké plátky. Naklepeme, osolíme, poklademe pršutem, dvěma lístky šalvěje a na špalíčky nakrájenými jarními cibulkami. Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.
-
Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut.
-
Mezitím si připravíme šalvějové pappardele. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus a čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi si rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme.
Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.