
Suroviny
- Vepřové plátky (určitě jde i z jiného masa)
- červená cibule
- bílá cibule
- plnotučná hořčice
- anglická slanina nebo pršut
- křen
- sůl
- balzamikový ocet
- lžíce hnědého cukru
- hladká mouka
- miska lišek
Postup přípravy receptu
-
Naklepané plátky masa osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátkem anglické slaniny, kouskem červené cibule, lžičkou křenu a pomocí nitě nebo párátek vytvoříme závitky. Ty ze všech stran pokropíme balzamikovým octem a obalíme v hladké mouce.
-
Do kastrolu na olej nakrájíme bílou cibuli, vložíme závitky, lehce poprášíme hnědým cukrem a vše společně orestujeme – závitky obracíme, aby byly lehce opečené ze všech stran.
-
Když je cibulka dozlata a maso zatažené, podlijeme trochou vody – jen tak do poloviny závitků a pomalu přikryté dusíme doměkka – trvá to tak půl hodiny.
-
Ke konci dušení přidáme oprané pokrájené lišky – já měla blanšírované (z mrazáku :-)). Šťávu není potřeba zahušťovat, stačila mouka, ve které bylo maso obalené. Podáváme s čímkoliv – my měli jeden den opečené noky, potom těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Asi je tu takových úprav masa hodně, ale to balzamiko rovnou na mase …. to fakt nemá chybu.









