
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovičky
- kousek anglické slaniny
- 1 cibule
- kousek pórku
- hlíva ústřičná
- sádlo
- křen (strouhaný ve skleničce)
- lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku naklepeme, posolíme, potřeme křenem a hořčicí, přidáme na špalíčky nakrájenou slaninu a cibuli, potom stočíme do závitku, zavážeme nebo sepneme párátky.
-
V tlakovém hrnci na sádle zpěníme pórek, přidáme závitky, orestujeme a přidáme hlívu, dusíme nejdéle půl hodiny.
-
Můžeme přidat kostku masoxu, ale to je na každém, jak je zvyklý.
Poznámka od kuchařky
Neuvádím množství hlívy, mám jí většinou nakrájenou a zamraženou, ale je to tak na dvě porce.
Kuchařka: Jikotka









