Závitek z krkovičky na hlívě ústřičné

190
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky krkovičky
kousek anglické slaniny
1 cibule
kousek pórku
hlíva ústřičná
sádlo
křen (strouhaný ve skleničce)
lžíce hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku naklepeme, posolíme, potřeme křenem a hořčicí, přidáme na špalíčky nakrájenou slaninu a cibuli, potom stočíme do závitku, zavážeme nebo sepneme párátky.

  2. V tlakovém hrnci na sádle zpěníme pórek, přidáme závitky, orestujeme a přidáme hlívu, dusíme nejdéle půl hodiny.

  3. Můžeme přidat kostku masoxu, ale to je na každém, jak je zvyklý.

Poznámka od kuchařky

Neuvádím množství hlívy, mám jí většinou nakrájenou a zamraženou, ale je to tak na dvě porce.