- reklama -
Suroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g tvarohu
- 250 g másla (Zlatá Haná, Hera)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva (balíček 13 g)
- 1 vejce na potření závinu
- cukr krupice
- mletý cukr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, prášku do pečiva, tvarohu a tuku zpracujeme vláčné těsto a rozdělíme na 2-3 díly. Každý díl na pomoučněném vále tence rozválíme na délku plechu a šířku 15-20 cm.
-
Jablka oloupáme, odstraníme jádřinec a nastrouháme na struhadle s většími oky. Rozložíme na střed rozváleného těsta, posypeme skořicí, krupicovým cukrem a zarolujeme, konce spojíme a zmáčkneme k sobě.
-
Opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200°C dočervena. Vychladlé pocukrujeme mletým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: pavelk