Závin s ořechovou nádivkou

78
- reklama -

Suroviny

1 listové těsto
Ořechová nádivka:
250 g strouhaných vlašských ořechů
150 g cukru moučka
2 dl mléka
strouhaná citronová kůra
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vál pomoučíme a z těsta vyválíme dva pláty.


    Zobrazit celý recept

  2. Nádivku připravíme tak, že nastrouhané vlašské ořechy smícháme s cukrem a citronovou kůrou a spaříme vařícím mlékem, důkladně promícháme a necháme zchladnout.

  3. Nádivku rozdělíme na dvě poloviny a dáme ji do prostřední třetiny každého plátu. Pak nádivku přiklopíme zbylým těstem.

  4. Dáme na vymazaný plech, záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme při 175°C dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Myslela jsem si, že tento recept už tu je. Pekla jsem ho narychlo na Velikonoční pondělí a původně jsem chtěla přidat fotku…, bohužel jsem tu nenašla ani podobný recept.