- reklama -
Suroviny
- 1 listové těsto
- Ořechová nádivka:
- 250 g strouhaných vlašských ořechů
- 150 g cukru moučka
- 2 dl mléka
- strouhaná citronová kůra
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vál pomoučíme a z těsta vyválíme dva pláty.
-
Nádivku připravíme tak, že nastrouhané vlašské ořechy smícháme s cukrem a citronovou kůrou a spaříme vařícím mlékem, důkladně promícháme a necháme zchladnout.
-
Nádivku rozdělíme na dvě poloviny a dáme ji do prostřední třetiny každého plátu. Pak nádivku přiklopíme zbylým těstem.
-
Dáme na vymazaný plech, záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme při 175°C dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Myslela jsem si, že tento recept už tu je. Pekla jsem ho narychlo na Velikonoční pondělí a původně jsem chtěla přidat fotku…, bohužel jsem tu nenašla ani podobný recept.
Kuchařka: ivulinka