- reklama -
Suroviny
2 záviny
- listové těsto nebo těsto na jaké jste zvyklí na závin
- 4 vejce
- 100 g pískového cukru
- 1 vanilkový cukr
- strouhaná kůra z 1/2 citrónu
- 50 g hladké mouky
- 80 g strouhaných ořechů nebo mletých lískových oříšků
- trošku skořice
- 800 g hroznového vína
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s 1/3 cukru, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny.
-
Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh.
-
Sníh vmícháme do žloutkové pěny a přimícháme oříšky, mouku a skořici.
-
Na polovinu tence rozváleného těsta naneseme 1/2 oříškové náplně a poklademe 1/2 hroznového vína. Zavineme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme i druhou „nohavici“.
-
Upečeme do zlatova.
Kuchařka: Jaaja