
Suroviny
            1 nohavice
							
    
- 500 g listového těsta
- 150 g mletého máku
- 2 lžíce moučkového cukru
- cca 20 ks velkých švestek
- skořicový cukr Dr. Oetker
- 1 vejce na potření
- hrst mandlových plátků
Postup přípravy receptu
- 
Listové těsto rozválíme na obdelník (mražené necháme, pochopitelně, předem rozmrazit). 
- 
Rozválený plát posypeme polovinou máku, smíchaného s moučkovým cukrem. Pokud použijem kupovaný, již mletý, který je ochucený, cukr již nepřidáváme. 
- 
Omyté, okapané švestičky vypeckujeme a rozděléme na půlky. Poklademe je na mák do 3/4 plátu. 
- 
Posypeme skořicovým cukrem a zasypeme zbývajícím mákem. 
- 
Zavineme klasickým způsobem: boční strany malinko přehneme dovnitř, aby nám náplň neutekla kamsi :-))) A vineme s láskou a péčí, jako Květuš v Adéle, která ještě nevečeřela :-)))). 
- 
Nohavici přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem, pomašlujeme rozkvedlaným vejcetem a pohážeme mandličkami. 
- 
Pečeme v troubě předehřáté na 200 st. cca 15 až 20 minut. Respektujeme vlastnosti své trouby.. každá peče jinak. 
- 
Po upečení zasněžíme moučkovým cukrem a krájíme až nám závin zcela vychladne. 
Poznámka od kuchařky
Ač jsem hledala dlouho a pečlivě, stejný jsem zde nenašla. Jsou tu, ale tam se mák vaří v mléce, což tady odpadá. Jednak je to rychlejší, navíc švestky pustí šťávu, která omočí mák a celé je to pak MLASK 🙂
 
            