Zavařování v myčce

58
- reklama -

Suroviny

zelenina
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce či zeleninu zalejeme nálevem dle vlastní chutě či receptu, zavíčkujeme a vložíme do myčky.

  2. Spustíme nejdelší program – většinou je na 70 °C a necháme ho proběhnout celý včetně oplachů.

  3. Pak sklenice vyndáme, otočíme víčkem dolů asi na 10 minut a pak necháme normálně vystydnout a uložíme.

Poznámka od kuchařky

Dost jsem o tomto druhu zavařování četla na netu, letos jsem to vyzkoušela. Největší problém mi dělalo naskládat do myčky sklenice tak, aby stály rovně.

Pokud k zavařovaným sklenicím přidáte i nádobí, nevkládejte žádné mycí tablety ani jiné chemikálie!

Počítejte s tím, že pokud dáte do myčky větší množství sklenic, doba „mycího“ programu se prodlouží. Na obrázku je právě otevřená myčka se zavařenými 24 sklenicemi, doba programu se prodloužila o 1/3 času.