
Suroviny
- zelenina
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
Ovoce či zeleninu zalejeme nálevem dle vlastní chutě či receptu, zavíčkujeme a vložíme do myčky.
-
Spustíme nejdelší program – většinou je na 70 °C a necháme ho proběhnout celý včetně oplachů.
-
Pak sklenice vyndáme, otočíme víčkem dolů asi na 10 minut a pak necháme normálně vystydnout a uložíme.
Poznámka od kuchařky
Dost jsem o tomto druhu zavařování četla na netu, letos jsem to vyzkoušela. Největší problém mi dělalo naskládat do myčky sklenice tak, aby stály rovně.
Pokud k zavařovaným sklenicím přidáte i nádobí, nevkládejte žádné mycí tablety ani jiné chemikálie!
Počítejte s tím, že pokud dáte do myčky větší množství sklenic, doba „mycího“ programu se prodlouží. Na obrázku je právě otevřená myčka se zavařenými 24 sklenicemi, doba programu se prodloužila o 1/3 času.