- reklama -
Suroviny
1 porce
- okurky (od 3 do 5 cm)
- mrkev (přiměřeně velkou k okurkám)
- nové koření
- pepř celý
- cukr
- ocet
- vodu pitnou
- hořčičné semínko
- kopr
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Okurky přinesu a uteču.
-
Manželka je velmi pečlivě vypere a naskládá do skleniček.
-
Lák ze všech surovin kromě česneku, kopru a karotky. Jak sladký nebo kyselý lák je na vlastní chuti. U nás se dělá sladkokyselý.
-
Do skleniček s okurkama se vloží jedna snítečka kopru, pár koleček karotky a jeden stroužek česneku.
-
Zalije se vše vlažným nálevem, zavíčkuje a steriluje na 80°C 5 minut. Ne déle.
Poznámka od kuchařky
Vždy každého potěší taková sklenička jako pozornost. Ale taky nějaké sníme. Nerozdáme všechny. Ten cukerinek jsem tam přidal kvůli velikosti.
Kuchař: klukodvody