Zavařované okurky

51
- reklama -

Suroviny
1 porce

okurky (od 3 do 5 cm)
mrkev (přiměřeně velkou k okurkám)
nové koření
pepř celý
cukr
ocet
vodu pitnou
hořčičné semínko
kopr
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Okurky přinesu a uteču.


    Zobrazit celý recept

  2. Manželka je velmi pečlivě vypere a naskládá do skleniček.

  3. Lák ze všech surovin kromě česneku, kopru a karotky. Jak sladký nebo kyselý lák je na vlastní chuti. U nás se dělá sladkokyselý.

  4. Do skleniček s okurkama se vloží jedna snítečka kopru, pár koleček karotky a jeden stroužek česneku.

  5. Zalije se vše vlažným nálevem, zavíčkuje a steriluje na 80°C 5 minut. Ne déle.

Poznámka od kuchařky

Vždy každého potěší taková sklenička jako pozornost. Ale taky nějaké sníme. Nerozdáme všechny. Ten cukerinek jsem tam přidal kvůli velikosti.