Zavářka do polévky – drobení, strouhání

105
- reklama -

Suroviny

1 vejce
100-150 g hrubá mouka (množství závisí na velikosti vejce)
Trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Robot, kutr. Do mísy s noži dám mouku, na to vejce, případně pokapu mlékem a spustím kutr na max.výkon (tj. ne na 1,2 nebo 3, ale na druhou stranu) jen na vteřinu (tedy krátce) a opakuji 3x nebo 4x, záleží na tom, jak jemné to chci mít.

  2. Vyrobím tak např. strouhání, drobení nebo nejjemnější je jako krupička.

  3. Až si to vyzkoušíte, sami/y poznáte, jaký má být výsledek.

  4. Čím vícekrát spustíte kutr, tím drobnější bude výrobek.

  5. Na dně mísy zůstane zbytek, ten po vysypání drobení rozkrájím a znovu spustím kutr a dodělám.

Poznámka od kuchařky

Množství, které neupotřebím hned, dám na utěrku, usuším a použiji jindy.