Zavařený kapr, amur nebo cejn

65
- reklama -

Suroviny

Ryby
sůl
drcený kmín
česnek
olej olivový nebo olej slunečnicový

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, vykucháme, opláchneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozmačkáme česnek se solí, potřeme s tím ryby, lehce pokmínujeme.

  3. Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna. Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny na 60°C a další 2 dvě hodiny pozvolna na 50°C, necháme vychladnout. Ryby obereme z kostí, naskládáme do sklenic a zalejeme olivovým olejem nebo slunečnicovým olejem (lepší je olivový ). Zavařujeme opravdu poctivě 1 hodinu lehkým bodem varu.

  4. Uchováme v chladnu a konzumujeme za 14 dní. Je to výborné na chlebě s máslem. Já si ze skleničky na talířek vyndám trochu zavařených rybiček a z talířka sleji ten olej zpět do sleničky aby to na chlebě nebylo moc mastné. Jinak moc vynikající.