Zavařená kukuřička-jako okurky

145
- reklama -

Suroviny

Mladé kukuřičky (kolik kdo chce dělat
250 g soli
80 g cukru
2,5 litru 8% octa
6,5 litru horké vody
Do nálevu se může přidat
stonek estragonu
hořčičná semínka
celý pepř
nové koření
úlomek skořice
hřebíček
popřípadě trochu koriandru
kolečka křenu nebo mrkve.

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic.


    Zobrazit celý recept

  2. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a kukuřičky zalijeme, aby byly celé potopené v láku a tak 1 cm pod úrovní víčka.

  3. Sterilizujeme ve vodní lázni 85°C 20-25 minut – dám si do hrnce na dno utěrku, naskládám sklenice, přikryju a steriluji. Můžeme i ve vyhřáté troubě na 90°C pár minut.

Poznámka od kuchařky

Dělám je rok co rok, chutnají nám víc, než okurky a ještě jsou zdobivé.

Z tohoto množství ingrediencí nám vznikne 9,5 litrů nálevu.