- reklama -
Suroviny
- Mladé kukuřičky (kolik kdo chce dělat
- 250 g soli
- 80 g cukru
- 2,5 litru 8% octa
- 6,5 litru horké vody
- Do nálevu se může přidat
- stonek estragonu
- hořčičná semínka
- celý pepř
- nové koření
- úlomek skořice
- hřebíček
- popřípadě trochu koriandru
- kolečka křenu nebo mrkve.
Postup přípravy receptu
-
Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic.
-
Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a kukuřičky zalijeme, aby byly celé potopené v láku a tak 1 cm pod úrovní víčka.
-
Sterilizujeme ve vodní lázni 85°C 20-25 minut – dám si do hrnce na dno utěrku, naskládám sklenice, přikryju a steriluji. Můžeme i ve vyhřáté troubě na 90°C pár minut.
Poznámka od kuchařky
Dělám je rok co rok, chutnají nám víc, než okurky a ještě jsou zdobivé.
Z tohoto množství ingrediencí nám vznikne 9,5 litrů nálevu.
Kuchařka: Bibinka