Zavařená červená řepa

269
- reklama -

Suroviny

9 kg červené řepy
2 větší kořeny křenu
1 litr vody
750 ml vinného octa (bílý, červený, nebo kombinace)
1,75 sáčku DEKO
380 g cukru
fenykl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvařím celé řepy, cca 10-15 minut, dle velikosti.


    Zobrazit celý recept

  2. Zásadně neloupu! Nakrouhám na struhadle či robotu řepu a mezitím také křen (nahrubo). Řádně promíchám. Přidám DEKO, cukr, vodu, ocet a případně fenykl, znova pořádně promíchám, aby se DEKO a cukr rozpustil.

  3. Plním do sklenic a steriluji na 80-85°C cca 10-15 min, dle velikosti sklenic.

Poznámka od kuchařky

Řepa je výborná, křupavá, letos jsem dělala již 2 várky.