
- reklama -
Suroviny
- Hlávka bílého zelí
- uzené kuřecí stehno
- 1 cibule
- 1-2 PL křenu
- 1 KL uzené papriky
- kmín
- kysaná smetana
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Na másle si zpěníme nakrájenou cibuli.
-
Stehno vykostíme, kůži nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulí ji nechame opéct.
-
Zaprášíme uzenou paprikou, promícháme a přidáme pokrájené maso. Přisypeme pokrájené zelí, kmín, osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem (nejlépe uzeným).
-
Uvaříme do měkka.
-
Nakonec vmícháme křeník a vlijeme rozmíchanou kysanou smetanu s několika lžícemi horké polévky.
-
Podle chuti a potřeby můžeme zahustit.
Kuchařka: 1974andrea









