
- reklama -
Suroviny
14 bochánků
- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 30 g moučkového cukru
- 200 g másla
- špetka soli
- vlažné mléko dle potřeby (já dala necelý šálek)
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které naplníme jablky (posypeme skořicí a cukrem) nebo tvarohem (prý je dobrá rebarbora). Závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme tak na 160 stupňů asi 35 min.
Poznámka od kuchařky
U nás jsou u závinu nejoblíbenější patky, a těch je většinou málo, tak jsem zkusila udělat bochánky, abychom měli patky u každého kousku. Mně osobně těsto moc chutná, ale pro mamku je moc tuhé, pro starší co nemají své zuby je to horší, ale nám mladým, co ještě zuby máme by to mohlo chutnat.
Kuchařka: marunda